Во рамките на
одбележувањето
една
година
од воведувањето
на
брендот
„А1“
на
македонскиот
пазар,
„А1
Македонија“
ќе
организира
А1
Drive-in
кино,
во
кое
посетителите
ќе
можат
да
гледаат
филмови
од
своите
автомобили.
Седумдневното
кино
ќе
се
наоѓа
на
паркингот
пред
А1
арената
„Борис
Трајковски“
и
ќе
може
да
прими
100
автомобили.
Филмовите
ќе
се
прикажуваат
на
специјално
проектно
платно,
а
звукот
ќе
се
следи
преку
радиоуредот
во
автомобилот.

Официјалното
отворање
е
на
29
септември
во
21
часот
со
годинашниот
оскаровец
„Паразит“.
Влезниците
се
бесплатни,
со
претходна
резервација
преку
веб-страницата
www.karti.com.mk.

„Инспирирани
од
нашите
корисници
и
од
желбата
за
безбедна
социјализација
во
времето
на
пандемија,
креиравме
настан
што
ќе
овозможи
уште
повеќе
содржина
и
забава
и
ќе
им
понуди
ново,
уникатно
искуство
на
сите
љубители
на
седмата
уметност“,
изјави
Методија
Мирчев,
извршен
директор
на
„А1
Македонија“.

Во
деновите
што
следуваат,
на
репертоарот
ќе
бидат
„Вистина“
(The
Truth,
2019),
„Уште
една
тура“
(Another
Round,
2020),
„Пинокио“
(Pinocchio,
2019),
„Офицер
и
шпион“
(An
Officer
and
a
Spy,
2019),
„Проксима“
(Proxima,
2019)
и
документарецот
за
бившиот
фронтмен
на
„Оејзис“,
„Лијам
Галагер:
Како
што
беше“
(Liam
Gallagher:
As
It
Was,
2019),
со
кој
се
затвора
настанот
на
5
октомври.

Влезот
за
сите
денови
е
од
19:30
до
20:30
часот,
а
проекциите
почнуваат
во
21
часот.