Фото:
Б.
Грданоски

Замисли
еден
поинаков
поглед-
е
мотото
на
годинашниот
Саем
на
книги,
(поддржан
од
Министерството
за
култура)
прв
пат
на
отворено
заради
коронавирусот,
на
помал
простор
и
без
големи
попусти.
Замислете
поинакво
Скопје,
по
многу
години,
да
се
чека
ред
за
влезница
кај
„Борис
Трајковски“,
не
за
концерт
туку
за
книга.

Фото;
Б.
Грданоски

Љубителите
на
пишаниот
збор
избираат
од
понудата
на
голем
број
домашни
и
странски
автори,
странска
литература,стручна,
научна
и
белетристичка
литература,книги
за
млади
и
деца.
Да
проследат
понекоја
промоција,
да
се
видат
со
пријатели
по
долго
време,
да
промуабетат
на
кого
карантинот
му
оставил
трага,
кој
има
бел
тен
и
останал
во
Скопје,
а
кој
шета
низ
Македонија
и
во
соседството
за
бронзен
тен.

Фото:
Б.
Грданоски
Фото:
Б.
Грданоски
Фото;
Б.
Грданоски
Фото:
Б.
Грданоски
Фото:
Б.
Грданоски
Фото:
Б.
Грданоски