САД
-„Врати
го
она
што
е
твое
“.Така
започнува
трејлерот
за
напнатата
драма


Let
Him
Go“
 
со
Кевин
Костнер
(65)
и
Дајанa
Лејн
(55)
како
пензиониран
шериф
Џорџ
Блекџер
и
неговата
сопруга
Маргарет.
По
ненадејната
смрт
на
нивниот
син,
младиот
внук
на
двојката
е
оставен
во
рацете
на
член
на
опасна
група.

„Видов
дека
жената
не
може
да
го
заштити
своето
дете“,
му
рекла
Маргарет
на
својот
сопруг
откако
видела
дека
новиот
сопруг
на
нивната
поранешна
снаа
ја
удира 
неа
и
нејзиниот
син.

Но,
кога
Џорџ
и
Маргарет
го
пријавиле
случајот
во
полицискиот
оддел
за
да
го
лоцираат
внукот
и
групата
што
го
чува,
тие
наишле
на
неколку
предупредувања.

„Тие
ќе
те
најдат“,
им
кажува
едно
лице.

„Одете
внимателно“,
вели
друг
откако
ќе
го
напуштат
својот
дом
во
Монтана
за
да
се
спротивстават
на
групата.

Кога
конечно
ќе
пристигнат,
ќе
ги
пречека
матријархот
Бланш
Вевој
кој
веднаш
го
оспорува
тврдењето
дека
го
гледаат
внукот,
а
вдовицата
на
нивниот
син
одбива
да
си
замине.

„Тие
ќе
ме
убијат“,
им
рече
таа.
„Тој
и
неговата
мајка“.

Кога
ќе
сфатат
дека
семејството
Вевој
нема
намера
да
го
пушти
детето
да
оди,
Џорџ
и
Маргарет
немаат
друг
избор
освен
да
се
борат
да
го
вратат.
Трејлерот
има
неколку
напнати
сцени
помеѓу
Џорџ
и
Маргарет
и
групата,
кулминирајќи
со
истрели
од
пожар
на
куќата.

Претходно
ова
лето,
Лејн
и
Костнер
разговараа
со
„Пипл“
за
филмот.
На
екранот,
нивната
хемија
беше
поттикната
од
меѓусебното
почитување
на
едни
со
други
како
актери.

„Кевин
е
и
одличен
играч
на
тимот
и
охрабрувачки
водач“,
изјави
Лејн
за
„Пипл“.
„Тој
е
целосно
вдаден
ул
да
ја
одигра
што
е
можно
подобро“.

Актерот
беше
импресиониран
од
грижата
на
Лејн
и
женственоста
во
улогата.

„Таа
е
одличен
партнер
на
сцена.
Таа
ја
играше
оваа
тврдоглава,
ранлива
жена
без
никаков
гламур
што
таа
природно
ја
поседува“,
вели
тој.
„Таа
само
прави
секој
човек
да
се
чувствува
пријатно.
Има
уметничка
форма
за
тоа“.


Let
Him
Go
 е
во
кината
од
6
ноември.