Хрватската
актерка
Миа
Беговиќ,
сестра
на
славната
Ена
Беговиќ
која
пред
20
години
загина
во
сообраќајна
несреќа,
синоќа
во
Културно-информативниот
центар
во
Скопје
ја
изведе
монодрамата
„Се
што
сум
премолчела“,
објави
мрежната
станица
„Гласот
на
Хрватска“
на
ХРТ.

Изведбата
на
монодрамата
е
реализирана
со
поддршка
на
Амбасадата
на
Хрватска
и
Заедницата
на
Хрватите
во
државава.

Миа
и
Ена
Беговиќ

Со
монодрамата
Беговиќ
ја
одбележала
30-годишнината
од
нејзината
актерска
кариера.