Министерката
за
култура,
Ирена
Стефоска,
е
во
самоизолација
откако
било
потврдено
дека
член
од
нејзиниот
кабинет
е
позитивен
на
Ковид-19.

Таа
вели
дека
ќе
ги
извршува
работните
обврски
од
дома.

„Моите
обврски
ќе
ги
извршувам
од
дома
сè
до
спроведување
на
ковид-тестот,
чијшто
термин
се
определува
согласно
здравствените
протоколи.
Целиот
изминат
период
доследно
ги
почитувавме
заштитните
мерки.
Јас,
сите
вработени
и
соработници
кои
влегуваат
во
Министерството
носиме
заштитна
опрема
и
одржуваме
соодветно
растојание.
Се
надевам
дека
сите
ќе
останеме
во
добро
здравје
и
дека
набрзо
ќе
може
да
се
вратиме
на
своите
работни
места.
На
оние
кои
се
борат
со
Ковид-19
им
посакувам
побрзо
задравување,
да
останат
силни
и
истрајни.
Почитувајте
ги
мерките,
се
гледаме
наскоро!“,
напиша
Стефоска
на
„Фејсбук“.