Деновиве во македонскиот литературен етер се појави романот „Кралеви од улиците“ од Александар Ковилоски. На безмалку 100 страници, приказната во него изобилува со дрога, маалски живот, со емоционални односи, затвор и затворенички живот, погрешни размислувања, и сите оние глупости во кои може да западне младиот човек. Преку дејствијата на главниот лик романот ги доловува вредностите […]

The post Осврт кон еден нов роман за македонските улици, затворски ходници и влијанијата на дрогата appeared first on Независен Весник.