Утрово работници ја отстранија платформата на кафетеријата „Аквариус“ во месноста „Ј’но“ во стариот дел на Охрид, објави Охрид1.

Сопствениците на кафетеријата први објавија дека сами ќе постапат по решенијата за отстранување и сами ја отстрануваат платформата која е нелегално изградена.