Ретроспективна
изложба
на
авторот
Павле
Кузманоски
од
Тетово
ќе
биде
отворена
вечер
во
Чифте
амам.

Од
Национална
галерија
на
Република
Северна
Македонија
информираат
дека
официјалното
отворање
на
изложбата
е
закажано
за
18:30
часот
со
почитување
на
протоколот
за
социјална
дистанца.
Изложбата
ќе
биде
отворена
до
23
октомври.

Куратор
на
проектот
е
Љупчо
Маленков,
виш
кустос
во
Националната
галерија
на
Република
Северна
Македонија.

Кузманоски
досега
приредил
53
самостојни
ликовни
изложби
во
земјата
и
во
странство
меѓу
кои
во
Париз
(Cite
Internationale
des
Arts 
во
2000
и
2004),
во
Берлин
(
воArt
Center
Galerie,
2009),
во
Нирнберг
(во
Ehrenhalle
des
Rathauses,
2009
),во
Њујорк,
(
во
Македонскиот
културен
центар),
Во
виена  (воPalais
Porcia,
2012)
и
други.
Учествувал
на
преку
250
групни
изложби
во
земјата
и
во
странство.