Грција– Музеите и археолошките локалитети во Грција, со одлука на Министерството за култура, ќе бидат затворени до 30 март 2020, јави дописничката на МИА од Атина.

Од Министерството соопштуваат дека ваквата одлука доаѓа поради недостигот на персонал.