Францускиот
институт
во
Скопје
информира
дека
денеска
се
отвора
Европската
филмска
платформа

European
Film
Factory.

Свеченото
отворање
ќе
биде
денеска
во
10
часот,
на
Zoom,
а
главна
цел
на
овој
европски
проект
е
филмска
едукација
на
младите.

Проектот
е
поддржан
и
од
Францускиот
институт
во
Париз,
а
ќе
биде
отворен
за
сите
земји
ширум
светот.