Лицата од 15 до 29 години ќе имаат поволности при купувањето билети за претставите во НУ „Театар комедија“, односно ќе може да ги купат со попуст од 50 проценти.

Ова е договорено со меморандумот за соработка меѓу Агенцијата за млади и спорт и НУ „Театар комедија“.

НУ „Театар комедија“ е првата институција од областа на културата којашто потпиша меморандум со Агенцијата за млади и спорт за реализација на проектот ,,Младинска картичка”, предвиден во Програмата за 2019, при секторот Млади во рамки на Агенцијата за млади и спорт.

Крајната цел е да се влијае на подигнување на младинскиот стандард.

loading…