Articles by semi

ЗНМ и ОБСЕ ги осудија заканите од обвинителот кон Алсат

Заканите на вишиот обвинител Бари Шабани до новинарот на Алсат, Адријан Керими, кој неколку пати побара одговор од него во врска со седницата на Советот за етика при Јавното обвинителство за случајот со четворицата обвинители…Над 950 „домашни“ административци по Рамковен за два месеца ќе почнат да работат во јавен сектор

Вработените во јавната администрација, кое земале плата, а седеле дома, наскоро ќе тргнат на работа. Секретаријатот за спроведување на Охридскиот рамковен договор и Министерството за администрација, направија план – во рок од два месеци од…

Бакојани: Тешко дека ќе има договор за името

Песимизам во однос на можноста за решение на спорот со името изрази поранешната шефица на грчката дипломатија, а сега пратеник од Нова демократија, Дора Бакојани. Во интервју за радиото „Тема“, таа ја коментира и денешната…


BAKOJANI PESIMISTE PËR ZGJIDHJE PËR EMRIN

Dora Bakojani e cila tani është deputete e Demokracisë së Re  shprehë pesimizëm lidhur me mundësinë për zgjidhje të kontestit të emrit. Në një intervistë për radio “Tema”, ajo e komentoi  edhe deklaratën e sotme…