Me duartrokitje të zgjatura dhe brohoritje në këmbë kaloi projeksioni i parë i mbrëmshëm i filmit “Shelgut” të Milço Mançevskit të festivalit të mirënjohur “Fest” në Beograd, në të cilën morri pjesë dhe regjisori me aktorët kryesorë Sara Klimoska, Natalia Teodosieva, Nikola Risteski dhe Kamka Tocinoski.

Pas kësaj premiere të festivalit serb, nga maji “shelgu” do të shfaqet dhe në repertorin e kinemasë së rregullt në Serbi.

“Shelgu” nga “Fest” udhëton në  edicionin e 40-të të “Fantasporto” në Porto, një nga udhëheqësit e 20 në botë, në të cilën filmi do të shfaqet më 6 mars në programin Java e Regjisorëve. Këtë muaj do ta ketë dhe premierën amerikane në programin konkurrues të Sinekvest, një nga festivalet më të vjetra dhe më të mirënjohura në SHBA në San Hoze dhe Redwod City, Kaliforni. Këtë muaj dhe të ardhshmin vijon festivali në Sofje dhe Stamboll. Muajin e kaluar “Shelgu” pati premierën dhe në Zelandën e Re dhe fitoi çmime për film më të mirë në festivalin kamertal për filma të pavarur në Velington.