Teatri “Komedia” do ta jap sonte premierën e shfaqjes “Darka për budallenjtë” – një komedi moderne e Francis Veber në regjinë e Irena Sterijovska, në të cilën muri i katërt është “eleminuar”, duke bashkëvepruar me audiencën dhe duke shfaqur hiperrealizëm.

Rrëfimi komentohet nga shoqëria e lartë franceze, e cila, duke u mbingarkuar nga gjithçka që mund të përballojë, krijon situata në të cilat mund t’u qeshen të dobtëve dhe më pak të suksesshmëve. Regjisorja në konferencën për shtyp tha se tregimi është “i zbatueshëm” për të gjithë botën dhe funksionon në mënyrë universale.

Përfaqësuesit e shoqërisë së lartë takohen një herë në javë në një darkë ku sjellin nga një budalla me vete dhe garojnë se budallai i kujt është budalla më i madh. Veprimi zhvillohet në një banesë, i gjithi i prezantuar në skenë. Ekziston audiencë nga të katër anët, ndërsa ai hiperrealizëm, tha regjisorja, është mjeti për të treguar rrëfimin.