Presidenti
i
vendit
Ilir
Meta
ka
dënuar
me
forcë
shkatërrimin
e
një
prej
monumenteve

Parkut
Arkeologjik
Kombëtar

Apolonisë,
transmeton

OraNews
.

Përmes
një
postimi

Facebook,
Meta
apelon
nisjen
e
një
hetimi

menjëhershëm
dhe
vënien
para
përgjegjësive
ligjore

autorëve
dhe
frymëzuesve

tyre.

Sipas
tij,
çdo
sulm
ndaj
trashëgimisë
dhe
vlerave
tona
kombëtare,
sikundër
ndodhi
edhe
me
shembjen
e
Teatrit
Kombëtar,
është
sulm
i
drejtpërdrejt
ndaj
identitetit
tonë
kombëtar.


Postimi
i
plotë


”Dënoj
me
forcë
aktin
barbar,
taleban
dhe
anti-kombëtar

shkatërrimit

një
prej
monumenteve

Parkut
Arkeologjik
Kombëtar

Apolonisë,
pjesë
jashtëzakonisht
e
rëndësishme
e
fondit

vyer

trashëgimisë
kulturore
kombëtare.


Thellësisht
i
tronditur
nga
kjo
ngjarje
tepër
e
rëndë,
apeloj
me
forcë
nisjen
e
një
hetimi

menjëhershëm
dhe
vënien
para
përgjegjësive
ligjore

autorëve
dhe
frymëzuesve

tyre,

cilët
duhet

marrin
një
dënim
shembullor.


Çdo
sulm
ndaj
trashëgimisë
dhe
vlerave
tona
kombëtare,
sikundër
ndodhi
edhe
me
shembjen
e
Teatrit
Kombëtar,
është
sulm
i
drejtpërdrejt
ndaj
identitetit
tonë
kombëtar.


Bëj
thirrje
për
nisjen
pa
zvarritje

projektit

restaurimit
dhe
forcimin
e
masave
për
mbrojtjen
e
monumenteve

kulturës


gjithë
vendin,

rastet
e
fundit
dëshmojnë
se
po
rrezikohen
nga
akte
barbare

as
pushtuesit
nuk
kanë
guxuar
t’i
bëjnë.


Barbaria
dhe
talebanizmi
nuk
kanë
vend

shoqërinë
tonë!”