Festivali
ndërkombëtar
i
 kamerës

filmit
,,Vëllezërit
Manaki”
këtë
vit
nuk
do

mbahet

formën
e
vet
reale,
por
do

shënohet
me
një
ngjarje
qendrore
me
19
shtator

oborrin
e
Entit
dhe
Muzeut 

Manastir.

Motivi
kryesorë
i
këtij
vendimi
i
KA

SHPFM,
ruajtja
 e
shëndetit

publikes
dhe
mysafirëve
 dhe

punonjësve

filmit

situatën
e
paparashikuar 
me
pandeminë
dhe
efektin
negativ

imponuar


gjitha
segmentet
e
jetës,
shpjegojnë
organizatorët.

ngjarje
do

drejtohet
organizatori
i
festivalit,
kryetari
i
Republikës

Maqedonisë

Veriut,
Stevo
Pendarovski,
kryetarja
e
komunës

Manastirit,
Natasha
Petrovska,
ambasadorja
e
SHBA,Kejt
Mari
Brnz,
kryetari
i
SHPFM
Igor
Ivanov
dhe
Gena
Teodosievska,
drejtoresh
e
festivalit.

Gjatë
kohës

ngjarjes
do

drejtohet
edhe
fituesi
i
,,Kamerës

Artë
300
për
opusin
e
jetës
“Janush
Kaminski
përmes
 video
lidhjes,
dhe
ngjarja
e
plotë
do

interpretohet
drejtpërdrejt

programin
e
parë

TVM,
dhe
FB
profilin
e
festivalit
,
na
informojnë
nga
FNKF
,,Vllezërit
Manaki”.

Regjisorit
Stole
Popov
do
ti
dorëzohet
çmimi

cilin
e
ndanë
SHPFM
,,Yll
i
madh
i
Filmit
maqedonas”.
Kurse
video
lidhje
pritet

ketë
edhe
kryetari
i
ri
i
Asociacionit
Ndërkombëtar

kinematografisë
(IMAGO),
Kejs
Van
Ostrum.

ngjarje
do

prezantohet 
edhe
një
video
për
kinemanë
e
re
,,Manaki”

Manastir.