Me
pjesëmarrje

rreth
njëzet
poetëve

huaj
me
video
lexime,
dhe
po
aq
poetë

vendit,
si
dhe
me
interpretimin
e
“Mallit
për
jugun”,
nga
strugani
i
njohur
Milladinov,

gjuhën
maqedonase,
shqipe,
angleze
dhe
franceze,
mbrëmë,

hotelin
“Drim”

Strugë,
filloi
edicioni
i
59-të
i
Mbrëmjeve
strugane

poezisë,
transmeton

MIA
.


kushte

pandemisë,
me
respektim
maksimal

protokolleve,
festivali

i
vjetër
poetik

botë
e
vazhdoi
traditën,
përmes
videos
apo
edicionit
hibrid.


hapje,
drejtori
i
festivalit,

Todorçe
Tasevski
,
potencoi
se
organizuesit,
kësaj
distance

detyrueshme,
do
t’i
kundërvihen
me
fuqinë
e
poezisë.


ditën
e
dytë

MSP,
sonte
është
prezantimi
i
fituesit

sivjetmë

“Kurorës

artë”,
poetit
izraelit,

Amir
Or
.


pamundësi
për

marrë
pjesë

festival,
laureati
do

ketë
vide
fjalim
dhe
lexim
poetik.


Or

është
poet
i
shquar
izraelit,
shkrimtar
dhe
eseist,
i
njohur
si
zëri
kryesor
i
gjeneratës

re

letërsisë
botërore.
Është
autor
i
13
përmbledhjeve
me
poezi,
prej

cilave


rejat
janë:
“Gjahu”

poezi

zgjedhura
1977-2013
(2013),
“Krahët”
(2015)
dhe
“Fëmija”
(2018).
Poezitë
e
tij
janë
përkthyer

50
gjuhë
dhe
janë
publikuar

revista
poetike,
antologji
dhe
ueb-faqe
letrare,
si
dhe

33
libra
nëpër
Evropë,
Amerikë
dhe
Azi.
Romanet
e
tij
janë
“Kënga
e
Tahiras”
(2001),
epope
fiktive

vargje,
dhe
“Mbretëria”,
roman
për
jetën
e
mbretit
David.