Ceremonia e hapjes së Edicionit të 28-të të “Interfestit” do të zhvillohet të mërkurën, 2 tetor në orën 20:00 në skenën e Teatrit në Manastir. Sipas programit, deri më 11 tetor në skenat e festivalit në Muzeun e Manastirit, Qendrën e Kulturës dhe Teatrin Kombëtar – Manastir, do të performojnë artistët nga Italia, Franca, Polonia dhe Maqedonia e Veriut.

Këtë vit në Itali do të jenë mysafirë duo fizarmonikë dhe piano Xhankarlo Kalabria dhe Simone Pagani, duo kitarë dhe piano Lapo Vanuçi dhe Luka Torixhiani, si dhe treshja italiane barok “Muzika e Vjetër” me të cilët do të përmbyllet festivali.