Vallja
e
Tropojës
është
po
aq
e
lashtë
sa
dhe
vetë
populli

e
përfaqëson.
Etnokoreografi
Skëndër
Haklaj
tregoi
se

prej
vitit
2019
po
përpiqet

ky
kërcim

jetë
pjesë
edhe
e
UNESCO-s,
sepse
kjo
valle
është
një
pasuri
e
çmuar
kombëtare.
Ai
u
shpreh
se
jemi

rrugë

mbarë
por
shkak
për

penguar
punën
është
bërë
vetëm
pandemia,
transmeton
Koha.net.

‘’
Është
fat
i
madh

ministria
e
ka
marrë

dorë,
dje
pata
takim
me
zv/ministren
për
këtë
punë,
është
akorduar
fondi,
është
caktuar
grupi
i
punës
shkencore

duhet

plotësohet
dosja
përfundimtare,
janë
bërë
shumë
filmime,
ka
momente

na
del
ndonjë
problem
dhe
unë
lëvizjet
i
kam

gatshme
tashmë,
dhe
grupet
i
kam
shumë

gatshme,
dhe
ata

Tropojë
e
duan
shumë
dhe
fati

i
madh
është

Tropojanët
e
duan
vallen’’
tha
ai.

Ndër

tjera,
ai
tregoi
se
pothuajse

gjithë
bëjnë
gabim
duke
e
ngatërruar
vallen
e
Tropojës
me
atë

Rugovës:

‘’
Faktikisht
kjo
është
futja

punë
e
një
shteti
tjetër,
se
Kosova
po
quhet
shtet
tjetër….ka
motiv
tjetër,
ka
kërcim
tjetër
se
mbi
Rugovën
është
edhe
Shota
dhe
nëqoftëse
nuk
e
dallon

Tropojë
me
këto
bëhet
pastaj
një
tallava

ka
shkatërruar
muzikën
shqiptare
,
tallvaja
e
ka
shkatërruar.
Ai

ka
e
futur

youtube
e
ka
bërë
gabim,
po
ta
takoja
do
t’i
thosha
hiqe
more
djalë
se
nuk
është
kjo,
nuk
është
muzika.
Rugova
mund

zemërohet,
por
është
shumë
e
çuditshme
se
nuk
kemi
nevojë

marrim
ne
kemi
thesarin

Tropojë,
e
kemi
aq
shumë
sa
për
ta
na
e
marrë
nuk
biem
defiçit’’
u
shpreh
ai.

Dosja
e
“Kcimit

Tropojës”
për

UNESCO
është

fazën
e
plotësimit

formularit,
i
cili
do

dorëzohet

muajin
mars
2021
për

UNESCO