Festivali
“Vera
e
Ohrit”
vazhdon
ta
përjetojë
magjinë
e
saj
me
ngjarjen
e
sotme
nga
pjesa
muzikore
e
program-koncertit

artistit
nga
Kosova

kitarë
Petrit
Çeku,
transmeton

MIA
.


Për
Çekun
kritika
thotë
se
senzibiliteti
i
tij
specifik
dhe
eksperienca
janë
karakteristikat
kryesore

e
tërheqin
publikun 

koncertet
e
tij
gjithkund

botë.
Merr
pjesë
si
solist

recitale,
por
edhe
me
orkestër
simfonik

Baltimorit,
Filharmonisë
çeke,
Filharmonisë

qytetit
Dizhon,
orkestri
shtetëror
Ermitazh
nga
Sankt
Peterburg,
Filharmonia
“Panon”
dhe
“Filharmonia
e
Zagrebit.
Rregullisht
merr
pjesë 
me
ansambël

vargut
“Solistët
e
Zagrebit”
dhe
është
themelues
i
Trioto
gitarave
“Elogio”.


Kritiku
Kolin
Kuper
e
quan
Çekun
“solist
me
performanca


larta”,
cilësia
e
cila
i
sjell
fitime

shumë
gara
internacionale
për
kitarë
mes

cilave

prestigjioze
janë
gjithsesi 
gara
“Parkening”

Malibu,
SHBA
“Shadt”
(Alentaun,
SHBA),
“Biazini”
dhe
“Pitaluga”

Itali.


Petrit
Çeku
ka
lindur

vitin
1985

Prizren,
orët
e
para

kitarë
i
ka
mësuar 
nga
Luan
Sapunxhiu,
dhe

vitin
2002
shpërngulet

Zagreb
prejse
merr
ftesë

mësojë 
me
Xhevdet
Sahatxhinë.

vitin
2008
diplomon

Akademinë
muzikore 

Zagreb 

klasën
e
Darko
Petrinjak,
ndërsa
vazhdon

studiojë 
me
kitaristin
e
madh
Manuel
Barueko
ku

vitin
2013
i
përfundon
studimet.
Nga
viti
2019
Çeku 
ligjëron
muzikë 
kamertale
për
kitarë

Universitetin
për
muzikë
dhe
arte

Grac.programin
e
koncertit

sotëm
janë
veprat
për
kitarë

Bah,
Mocart,
Betoven,
Listesh.
Koncerti
do

mbahet

skenën
e
kishës
katedrale
“Sveta
Sofija”
me
fillim

terminin
standard

festivalit
prej
orës
21:00.