Në QIK të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Sofje, Ansambli “Kuinteti me frymë nga Shkupi” mbajti koncert më 10 tetor. Nën drejtimin e oboistit Vasill Atanasov, performuan edhe Marija Jakimovska – flaut, Risto Gjorevski në klarinetë, Orce Ickovski në fag dhe Aleksandar Goshev në bri. Programi i përfshinte veprat e Mocartit, Farashit, Ladovit, Zhorzh Bizesë, Dagostinit dhe Smokvarskit.

Siç informojnë nga QIK-u i Maqedonisë, koncerti vlerësohet si njëra nga shfaqjet muzikore më të suksesshme të Maqedonisë së Veriut deri më sot në Sofje. Ajo u ndoq nga një audiencë e madhe artistësh, diplomatësh, miqsh të QIK-së, ndërsa muzikantët u përcollën me brohoritje dhe duartrokitje me zë të lartë.

Para koncertit, audienca e përshëndeti drejtorin dr. Sashko Nasev, ndërsa në emër të ansamblit e përshëndetën Risto Gjorevski. Pas koncertit, në një atmosferë të këndshme u bisedua për bashkëpunimin e mundshëm të muzikantëve maqedonas me Operën në Bllagoevgradit.