Për
ta
ruajtur
vazhdimësinë

e
ka
prej
vitit
1961,
festivali
Mbrëmjet
strugane

poezisë
do

mbahet
edhe
këtë
vit
dhe
do
t’i
ketë 
përmbajtjet
e
njohura

programit,
por

formë

reduktuar
dhe
do

zgjasë

pak,
prej
datës
28
deri

30
gusht.
Siç
kumtoi
drejtoria
e
festivalit,
Komisioni
për
Sëmundje
Infektive
e
ka
miratuar 
protokollin
e
përgatitur
për
organizimin
e
tij,
transmeton

MIA
.

“Rrethanat
e
tanishme
lejojnë

organizohet 
festival
me
prani
fizike

poetëve
vendor, 
ndërsa
pjesëmarrësit
e
ftuar
nga 
vendet
e
huaja,
për
shkak

restriksioneve

lidhje
me
udhëtimin 
dhe
fluturimet
e
aeroplanit,
por
edhe
për
shkak

minimizimit

rrezikut 
nga
përhapja
e
virusit,
do

performojnë
përmes
videoleximeve.

mënyrë
speciale
videofjalim
si
dhe 
videolexim,
përgatiti
edhe
laureati
i
sivjetëm 
i
MSP-së,
poeti
izraelit
Amir
Or,
i
cili
do

jetë
mysafir
special

edicionin
e
ardhshëm

60-të
jubilar

MSP-së

vitin
2021, 
si
dhe
do
t’i
dhurohet 
“Kurora
e
artë”

bashku
me
laureatin
për
vitin
2021″,
kumtuan
nga
MSP.


shumë
se
30
poetë
vendor
dhe

huaj
do

marrin
pjesë

leximet
kryesore

festivalit.
Pjesë

programit
do

jenë
edhe
pesë
kandidatët
e
zgjedhjes 


ngushtë
për
çmimin
“Vëllezërit
Milladinovci”
i
cili
do

ndahet
edhe
këtë
vit 
për
përzgjedhjen


mirë
poetike
mes
dy
edicioneve

MSP-së,
ndërsa
do
të 
marrin
pjesë
edhe
poetë
nga
vendi
dhe
vendet
e
huaja.

Sipas
protokolleve
për
organizim

ngjarjeve

kushte

pandemisë,
MSP
përgatiti
propozim-protokoll
për
zhvillim

festivalit,

ishte
miratuar
nga 
Komisioni
për
Sëmundje
Infektive.
Për
zvogëlim

rrezikut
nga
përhapja
e
virusit, 
si
dhe
mbrojtja
e
shëndetit 

pjesëmarrësve
dhe
publikut, 
këtë
vit
ka
ndryshim

lokacionit

mbajtjes

festivalit.
Alternativë 

adekuate
për
organizim

programit,
citojnë
nga
MSP,
është
terasa
e
mbuluar 
e
hotelit
“Drim”,


cilën
edhe
zakonisht 
zhvillohet
një
pjesë
e
aktiviteteve

programit

edicionet
e
rregullta

festivalit.

“Prania
fizike
e
publikut
do

kufizohet 
për
shkak

kapacitetit

hapësirës
dhe
për
shkak

protokolleve
për
mbrojtje,
por
programi
i
festivalit,
duke
filluar
nga 
edicioni
i
vitit

kaluar,
tërësisht
transmetohet
drejtpërdrejtë

kanalin 
zyrtar
Jutjub

MSP-së,
ashtu

do

mundësohet 
ndjekja
e
tërësishme
nga
auditoriumi

i
gjerë.
Qëndrimi
i
pjesëmarrësve
është
rregulluar
sipas
protokolleve
për
punë 

hotelit

kushte

pandemisë. 
Do

ketë
transport

organizuar 

sigurt 
për
pjesëmarrësit 

relacionin
Shkup-Strugë-Shkup,
ndërsa
operatori
i
zgjedhur
ekonomik 
është
i
obliguar
t’i
respektojë
protokollet
për
transport

udhëtarëve 

kushte

pandemisë”,
citohet

kumtesën
e
Drejtorisë

Mbrëmjeve
strugane

poezisë.