Mjeshtri
i
valles
popullore,
Besim
Zekthi
është
ndarë
sot
nga
jeta.

“Teatri
i
Operas
dhe
i
Baletit
ka
njoftuar
për
vdekjen
e
Zekthi,
i
cili
ka
marrë
dhe
titullin
“Nderi
i
Kombit”.
“artisti
i
njohur
ka
humbur
betejën
me
një
sëmundje

rëndë

moshën
84-vjeçare”.

“LAMTUMIRË
BESIM
ZEKTHI

“NDERI
I
KOMBIT”
Teatri
Kombëtar
i
Operës,
Baletit
dhe
Ansamblit
Popullor,
me
hidhërim

thellë
njofton
ndarjen
nga
jeta

mjeshtrit

valles
popullore
mbarëshqiptare,
“Nderi
i
Kombit”

Besim
Zekthi”.

“Artisti
humbi
betejën
me
një
sëmundje

rëndë,

moshën
84
vjeçare,

shtëpinë
e
tij

Tiranë,
rreth
një
orë

parë.
Teatri
Kombëtar
i
Operës,
Baletit
dhe
Ansamblit
Popullor,
i
shpreh
ngushëllimet
familjarëve,

afërmve,
miqve,
bashkëpunëtorëve
dhe
admiruesve

e
duartrokitën
gjatë
gjithë
karrierës

tij
mjeshtrin
e
valles
shqiptare,

pazëvendsueshmin,
Besim
Zekthi”.

Për
vdekjen
e
artistit
ka
reaguar
edhe
kryeministri
i
Shqipërisë
Edi
Rama.

“LAMTUMIRË
KËRCIMTARIT
LEGJENDAR,
BESIM
ZEKTHI”

Gjithashtu
edhe
Ansambli
shtetëror
i
këngëve
dhe
valleve
popullore
shqiptare

R.M.V
ka
përkujtuar
veprën
e
Zekthit.

“Vallëzimi
i
maestro
Besim
Zekthit
i
ngjante
një
poeme

bukur

inskenuar
aq
mirë
me
figurën
dhe
lëvizjet

mund
ti
sillte
vetëm
një
mjeshtër
i
madh
si
ai”,
deklarojnë
nga
Ansambli.