Skulptori
i
njohur
shqiptar
Arben
Bajo
ka
ndërruar
jetë

moshën
53-vjeçare.
Ai
ishte
i
prekur
nga
koronavirusi
dhe
nuk
ka
mundur
ta
fitojë
betejën.
Lajmin
e
trishtë
e
kanë
dhënë
miqtë
e
tij

rrjetet
sociale,
transmeton

Class
.


“Mëngjes
i
trishtë!
Duararti
Arben
Bajo
nuk
ia
doli
dot,
fitoi
Covid-19!
Paqe
e
përjetshme
për
ty
mjeshtër!”,
 shkruan
Arbër
Kadia.

Prej
disa
ditësh
Bajo
ishte
shtruar

spitalin
infektiv,
po
gjendja
e
tij
ishte
rënduar

fundmi.
Miqtë
e
tij
kanë
bërë
apel
për
ndihmë
përmes
rrjeteve
sociale,
ku
janë
shprehur
se
skulptori
kishte
nevojë
urgjente
për
gjak

grupit
A
negativ,
nga
dikush

e
kishte
kaluar
koronavirusin.

Arben
Bajo
numëron
nëntë
ekspozita
personale
e
shumë
kolektive.
Ai
njihej
si
skulptor
figurtiv,
por
me
një
këndvështrim
bashkëkohor.