Adem
Mikullovci
u
lind

1939

komunën
e
Vushtrrisë.

Mikullovci
bënë
pjesë

plejadën
e
aktorëve

ish-Teatrit
Popullor
Krahinor
i
Kosovës
(tashmë
Teatrit
Kombëtar
i
Kosovës).

Pas
ndërprerjes

studimeve

Akademinë
për
Teatër
dhe
Film

Beograd

vitin
1968
kthehet

Prishtinë
dhe
fillon
punën

teatër.

Prej
atij
viti
(1968)
e
deri

korrik

vitit
1990,
Adem
Mikullovci
bëri
një
karierë
me
45
role
kryesore
si
dhe
rreth
70
role

dyta

shfaqje
teatrore.

Rolet


dalluara
i
realizoi

shfaqjet:
“Duke
pritur
Godonë”,”Po
shkoj
për
gjah”,
“Njeriu

pa
vdekjen
me
sy”,
“Dashuria”,
“Hotel
Kashta”
me
rekord
shikueshmërie(nganjëherë
me
nga
dy
shfaqje

ditë),
“Fundi
i
botës”,
“Miza

vesh”,
“Erveheja”
etj.
Mikullovci
gjithashtu
ishte
regjisor
i
disa
shfaqjeve

teatër,
si:
“Pas
vdekjës”(Çajupi),
“Mosha
e
bardhë”(D.Agolli),
“Dan
Shejtani”,
“Engjulli
i
stacionit”,
monodrama
“Bihorasit”(dramatizim
i
veprës

autorit
Q.Sijariq),
“Ti
mos
u
përziej”,
komedia
“Shtrati”,
stend
up
komedia
“Përgjuesi”
etj.

Pos
aktrimit
Mikullovci
iu
bashkua
edhe
politikës.


vitin
1990
ai
ishte

mesin
e
deputetëve

Kuvendit

Kosovës

cilët
shpallën
Deklaratën
Kushtetuese

2
Korrikut.

Mikullovci
hyri
sërish

politikë
kur
u
bashkua
me
Vetëvendosjen

maj

vitit
2017.

zgjedhjet
parlamentare

atij
viti,
ai
u
zgjodh
deputet

Kuvendin
e
Kosovës.

Aktori
kosovar,
Adem
Mikullovci,
vdiq

martën

moshën
81-vjeçare.