Prej sot e deri më 28 dhjetor në hollin e sipërm të Qendrës Kulturore të Rinisë do të mbahet Panari i 10-të i Vogëli Librit i Vitit të Ri i organizuar nga Shtëpia Botuese “Templum”.

Botimet më të reja dhe më të njohura të panairit do të prezantohen nga shtëpitë botuese: “Templum”, “Begemot”, “Ili-ili”, “Goten”, “Çudna Shuma”, “Blesok”, “Artkonekt” dhe “Bunker”.

– Për dashamirët e letërsisë cilësore, është në dispozicion një përzgjedhje e gjerë – nga autorët vendorë deri te autorët botërorë; nga beletristika deri në librat komikë; nga letërsia e fëmijëve deri në teori. Ditët e panairit do të mbushen me një program të pasur shoqërues. Do të mbahen 12 promovime librash, tri shfaqje filmash dhe një ekspozitë arti, njoftoi organizatori.

Panairi do të hapet sonte në orën 19:00 me ekspozitën “Fantomima” dhe promovimin e librave “Shtëpia e Marsit” dhe “Katalogu i Botiçelievit” nga Budimka Popovska-Bude. Dita e fundit e panairit, 28 dhjetor, do t’i kushtohet letërsisë për fëmijë dhe do të mbahet punëtoria krijuese për fëmijë.

Panairi do të përfshijë edhe ndarjen e çmimit për dorëshkrimin më të mirë të prozës së debituesit “Të rejat!” nga Shtëpia Botuese “Templum”.