Poezia
“Ditë
pa
mëngjes”,
e
poeti
korçar
Skender
Rusi,
ka
marrë
vendin
e
parë

edicionin
e
28-të
me
radhë

manifestimit
tradicional
kulturor-letrar
“Takimet
Poetike

Karadakut”, 

organizuar
nga
Klubi
i
Shkrimtarëve
“Jehona
e
Karadakut”
nga
Kumanova,

teren

hapur

amfiteatrin
e
Gjimnazit
“Ismet
Jashari”

Likovë,
njofton

Portalb.mk.

Juria

përbërje:

Sunaj
Raimi,


Arben
Ibrahimi

dhe

Selajdin
Shabani
,
vendin
e
dytë
poetit
ia
ndau
poetit
kumanovar

jeton
dhe
vepron

ShBA,

Abdurrahman
Thaçi
,
për
poezinë
“Nga

shkoj”.
Ndërsa,

çmimin
e
tretë
u
vlerësuan
poeti
gjilanas

Nijazi
Ramadani 

për
poezinë

“Amaneti
i
nanës”
,
si
dhe
poeti
kumanovar

Kreshnik
Sopaj

për
poezinë

“Ana
ime”.

Kryetari
i
Klubit,

Fatos
Rushiti,


fjalën
e
tij
u
shpreh
se
nuk
janë
pak
plotë
28
vite

ky
klub
mbledh
shumë
poetë
anembanë
trojeve
shqiptare,
duke
i
dhënë
tradicionalitet,
ndjeshmëri
e
shije

lartë
estetike
rrjedhës

këtij
manifestimi.

“Profesionalizmi,
paanshmëria,
mikpritja,
vlerësimi
adekuat,
tingujt
e
pianos
dhe
kitarës,
jehona
e
poezisë
kumanovare
ndër
krijues

mirëfilltë
shqiptarë,
dhe
jo
vetëm,
kanë
bërë
qe
ky
manifestim

merr
vëmendjen
e
duhur
nga
vetë
institucionet
shtetërore

shtetin
tonë
dhe

përkrahet

vazhdimësi”,
u
shpreh
Rushiti.

Rushiti,
ndau
edhe
disa
plaketa,

shenjë
mirënjohjeje
e
falënderimi
për
angazhimin
dhe
bashkëpunimin
e
suksesshëm.

Manifestimi
tradicional

“Takimet
Poetike

Karadakut”,

mbahen
për
çdo
11
mars
për
nderë

kujtimit

demonstratave

’81-shit

studentëve


Universitetit

Prishtinës
.
Mirëpo,
edhe
përkundër
përgatitjeve
me
kohë,

ky
manifestim

mbahej

11
mars
2020,
u
shty
për
shkak

përkeqësimit

gjendjes
epidemiologjike.

Manifestimi
i
përvitshëm
“Takimet
Poetike

Karadakut”
u
përkrah
financiarisht
nga
Ministria
e
Kulturës
e
Republikës

Maqedonisë

Veriut,
dhe
pjesërisht
edhe
nga
komunat
e
Likovës
dhe
Kumanovës.