TK “Anton Panov” nga Strumica nesër do ta jap premierën e shfaqjes “Ishulli i purpurt” nga MihailBulgakov në regjinë e NatashaPopllavska, e cila do të rikthehet përsëri në Teatrin e Strumicës pas 21 vitesh.

Arritja më e re e Ansamblit të Teatrit të Strumicës është shfaqja me katër akte me prolog dhe epilog. Sipas regjisores Popllavska, bëhet fjalë për alegorinë e shoqërisë në shekullin e kaluar në Rusi.