Me
shfaqen
e
titulluar
“Epsh
dhe
lakmi”

mërkurën
mbahet
premiera
nga
Teatri
i
Tetovës

Pallatin
e
Kulturës,
regjisor
i
kësaj
shfaqje
është
Fitim
Selimi.
Me
kapacitet
vetëm
30%

sallës,
me
ftesa

posaçme,
maska
dhe
distancë
do

mbahet
kjo
premierë,
kështu
njoftoi
sot
drejtori
Bekim
Ismaili,
shkruan

Portalb.mk.

Edhe
pse

kushte

rrethanave

jashtëzakonshme,
nga
Teatri
i
Tetovës
me
kushte

veçanta
bënë

mundur
mbajtjen
e
premierës

“Epsh
dhe
lakmi”,
kjo
sipas
drejtorit
Ismaili
do

jetë
sfidë
mirëpo
diçka
e
mundur.

“Teatri
i
Tetovës
do

funksionoje
mbi
bazë

disa
protokolleve

reja
për
shkak

pandemisë,
koha
për
hyrjen

teatër
standard
ka
qenë
15
minuta
para
fillimit

teatrit,
tash
do

zgjatet
për
30
minuta,
rregullat
tjera
janë

përgjithshme
si
mbajtja
e
distancës,
maskës
dhe
higjienës
personale.
Ne
i
kemi
marrë

gjitha
masat
dhe
mund

japim
shfaqje
me
këto
masa
sigurie”
tha

drejtori
i
Teatrit

Tetovës,
Bekim
Ismaili.

Aktori

Muzafer
Etemi

tha
se
gjithkush
do

gjeje
veten

këtë
shfaqe,
sipas
tij
ambicia
për
pasuri,
epshet
gjithmonë
na
fusin

rrugë
pa
kthim
dhe

pas
është
e
vështirë

dilet,
ai
shtoi
se
edhe

këto
rrethana,
teatri
vazhdon
me
punë.

Kush
thotë
se
Teatri
i
Tetovës
nuk
punon
tash
do
ta
ketë
pak

vështirë.
Edhe

këto
rrethana
ne
vazhdojmë

punojmë,
pas
një
procesi

vështirë

shfaqet
paraprake
ne
nesër
ju
presim

teatër.
Sa
i
përket
përmbajtjes

shfaqjes,
ambicia
për
pasuri,
epshet
gjithmonë
na
fusin

rrugë
pa
kthim

pastaj
e
kemi

vështirë

dalim”
tha

Muzafer
Etemi,
aktor.

Ndryshe,
numri
i
pjesëmarrësve
do

jetë
i
kufizuar
marrë
parasysh
se
do

shfrytëzohet
vetëm
30%
e
sallës,
për
këtë
arsye,
premiera
do

mbahet
edhe

enjten
me
fillim

ora
19:00
ndërsa
pjesëmarrësit
duhet

arrijnë

pallatin
e
kulturës
30
minuta

herët
pasi


njëjtit
do

duhet

identifikohen
dhe

ju
matet
temperatura.