Shkupi
këtë
vit
do

jetë
një
nga
12
qytetet

do

shënojë
Ditën
Evropiane

muzikës
(Europian
Music
Day
)
ku
do

ritransmetohen
online
koncerte
dhe
shfaqje
nga
një
numër
i
madh

interpretuesve
botëror


21
qershor

vitit
1982
dita
e
fillimit

verës

përmes
iniciativës

Ministrit

atëhershëm

Kulturës
 franceze
,
Xhek
Lang
për
herë

parë
u
vendos
festimi 
Dita
e
Muzikës,
domethënë
Festa
e
Muzikës
(“Fête
de
la
Musique”)
me
qëllim


‘’nxjerrë

gjithë
muzicientët 

rrugë
‘’.

Vitin
e
ardhshëm,
rreth
200.000
muzicient
mblidhen
dhe
i
përmbushin
rrugët
me
një
shumëllojshmëri

zhanreve

muzikës,
duke
performuar
deri

orët
e
para

mëngjesit
duke
festuar
këtë
ditë
evropiane.
Kjo
festë
është
falas
dhe
realizohet
nga
një
numër
i
madhe
i
donatorëve 
dhe
mbështetësve

artit
dhe
kulturës.


shpejti
Festa
e
Muzikës
bëhet
pjesë
e
konceptit

Vizionit
Evropian,
dhe
kalon
përtej
kufijve

Francës


gjithë
Evropën 
duke
bashkuar
artistët,
organizatorët
e
ngjarjeve 
dhe
institucionet
kulturore

shoqatës

parë

Rrjetit

Ditës
Evropiane

Muzikës.
Muzika
çdo
herë
gjen
mënyrë
për
ti
frymëzuar
njerëzit
dhe
për
tu
dhënë
atyre
forcë

vazhdojnë

tej
dhe

marrin
përsipër
sfida

reja,
këtë
vit
Dita
e
muzikës
do

mbahet

mënyrë
virtuale
duke
bashkuar
12
qytete
evropiane
ku
për
herë

parë
edhe
Shkupin.

Mbështetur
nga
programi
Evropian
,,Evropa
kreative,,
,
ngjarja
do

mbahet
me
21
qershor
(
e
diel),
si
një
maraton
10
orësh
muzikor,
duke
prezantuar
një
udhëtim

vërtet
muzikor
nëpër
Evropë.
Me
koncepte

veta

manifestim
bashkëngjiten 
edhe
qytetet
:
Berlin,
Budapest,
Bukuresht,
Krakov,
Stamboll,
Mançester,
Milano,
Lublanë,
lisabon
dhe
Praga
ku
 të
gjithë
ngjarjet
muzikore
do

transmetohen 


gjithë
botën
përmes
kanaleve
dixhitale
dhe
profileve

Rrjetit

Asociacioneve

Ditës
Evropiane

Muzikës.
Përfaqësueses 
i
jon
i
kësaj
ngjarje
është
 grupi
muzikor
Foltin
ku
performanca
e
tij
është
caktuar

ora
20:00.

Ngjarja
është

mbështetje

Qytetit

Shkupit
me
realizim
teknik

Qendrës
Kulturore
për

rinj

Shkup
dhe

partneritet
me
Pasvrod
Produksion.

Kjo
është
edhe
një
ngjarje
tjetër
kulturore
ndërkombëtare


cilën 
merr
pjesë
Qyteti
i
Shkupit
i
cili
është
një
konfirmim
tjetër
i
angazhimit

Shkupit
për
tu
bërë
një
qytet
modern
evropian,
ku
vlerat
kulturore
pozitive
do

kultivohen
dhe
do

ruhen

një
nivel

lartë.


PROGRAM
ZYRTAR