Festivali
Ndërkombëtar
i
Teatrit
“Skupi
Festival”
sonte

kuadër

edicionit

14-të
do

vazhdojë
aktivitetet

hapësirat
e
Kurshumli
Han-it

Çarshinë
e
Shkupit,
ku
planifikohet
prej
ora
20:00

shfaqet
“Zgjimi
i
Pranverës”,
transmeton

Portalb.mk
.

“Sonte
(20
shtator) vazhdojmë
me  “Zgjimi
i
Pranverës”
nga
Frank
Wedekind,

regji

Zana
Hoxhës,
vënë

skenë
nga  Teatri
Kombëtar
i
Kosovës
si
dhe
Artpolis-Qendra
për
Art
dhe
Komunitet  nga
Prishtina”,
njoftojnë
nga
FNT
Shkup.

FNT
“Skupi
Festival”
sqaroi
se
‘Zgјimi
i
Pranverës’
ështe
thirrje
artistike
për
Kosovën
e
viteve

90-ta,
ku
shfaqet
historia

i
ka
përcjellë

rinjtë
tanë

vitet
90-ta,
kohë
protestash
e
rezistence,
kohë
kur
liria
kolektive
dhe
personale
ishte
kufizuar
nga
regjimi
politik
i
Millosheviqit
dhe
patriarkati
mirëpo
sоlidariteti
mbante
gjallë
frymën
e
rezistencës
kolektive.

Dje
teatri
i luftës Sarajevë nga Bosnjë dhe  Hercegovina
e
shfaqi
“E
gjithë
dashuria
ime”  e
autorit  Laurent
Mauvignier .