Stefanija
Gashtarska
 18
vjeçarja
e
re
është
balerina
e
parë
maqedonase
e
cila
u

pjesë
e
Teatrit
me
famë
botërore
,,Bollshoj”

Moskë. 
Këtë
lajmë
Gashtarska
e
mori
gjatë
qëndrimit

sajë

Shkup,
dhe
siç
thotë,
nëse
shkon
gjithë
çka

rregull
duke
marrë
parasysh
 krizën
e
koronës,
ajo

mes

korrikut
do
ti
bashkohet
ansamblit
prestigjioz
botëror,

përgatitjet
për 
sezonin
e
ardhshëm.

Stefanija
me
balet
merret
nga
mosha
nëntë
vjeçare


SHQSHMB
 ,,Ilija
Nikollovski
Lluji”
,

klasën
e
Danilloska-Koçevska.

moshën
15
vjeçare
ajo
shkoi
për

studiuar

një
shkollë
shtetërore

Perm
(Rusi),
një
nga
shkollat


vjetra

baletit
klasik.

Arsimin
e
vazhdoi

Akademin
e
Baletit

Bollshoj”
ku

konkurrencë

madhe
,
Stefanija
diplomojë
me
notat


larta
si
e
vetmja
balerinë
e
huaj

një
klasë
ruse
dhe
është
e
vetmja
e
vendeve

huaja

hyri

,,Bollshoj”.
Stefanija
është
brend

ambasador
e
firmës

njohur

këpucëve 

baletit
,,
Grishko”.

Jam
shumë
e
lumtur,
kjo
është
ëndrra 
ime 
e
fëmijërisë”,
na
tha
Stefanija, 
e
cila
është
e
vetëdijshme

shumë
vajza
ëndërrojnë

jenë
pjesë
e
,,Bollshoj”,
por
përkushtimi
i
saj,
puna
e
palodhur,
shumë
mundë,
ushtrime,
dorëheqje
dhe
besimi
i
mundësuan
kësaj
balerine

re

ëndrrën
ta
bën
realitet.


familjen
Gashtaroska
dhe
nëna
e
saj,
Marija
Krstevska,
balerin

Operën
dhe
baletin
Nacional

Shkup
këto
ditë
te
ato
sundoi
një
shqetësim
dhe
fat

madh.
  Stefi
nuk
ndaloi
me
ushtrimet
asnjë
ditë
gjatë
qëndrimit

shtëpi,
duke
u
përgatitur
për
rikthimin
e
madh

Moskë.
,,Nuk
mund

merrnim
një
lajmë


mirë”
,
thanë
Marija
dhe
Stefi
pas
telefonatës
nga
drejtoria
e
punësimit

shtëpinë

prestigjioze 

baletit

botë.
Nga
e
tërë
gjenerata,
janë

punësuar
shtatë
vajza
dhe
një
djalë.
Pyetjes

ju

a
ka
frik
Stefania
tha

Frika
ime
e
vetme
është
nëse
nuk

jepet
mundësia
për

treguar
sa
mundem”.
Deri

tani
talenti
dhe
puna
e
palodhur
i
kanë
siguruar
Gashtaroskës 
suksese

jashtëzakonshme.
Ajo

moshën
16
vjeçare
performoi

Bollshoj”
dhe
luajti
princeshën
Aurora
nga
baleti
Bukuroshja
e
fjetur”, 

një
mbrëmje
gala
baleti
kushtuar
koreografit
Marius
Petipa,
ku
performuan
240
përfaqësues
nga
shkollat


mira

baletit

Rusi.
Sezonin
e
kaluar
ajo
ishte
e
vetmja
nga
studentët

,,Bollshoj”
e
cila
ishte
e
ftuar

bënte
një
performim 
solo
me
yjet
e
“Bollshoj”në
hapjen
e
një
dege

teatrit

Kaliningrad,
dhe
pati
paraqitjen
e
saj

parë
me
një
rol

shfaqen
,,Arëthyesi”
me
ansamblin
e
,,Bollshoj”

Atinë.