IN Teatri Kombëtar i Manastirit e filloi turneun e tij të dytë në RP të Kinës, në të cilën deri më 18 nëntor do të jetë mysafir në disa skena teatrale në Shangaj dhe Pekin.

Gjatë turneve në RP të Kinës, aktorët e Teatrit të Manastirit do ta luajnë shfaqjen “Fëmija ëndërron” nga Hanoh Levin, në regjinë e Itai Doron. Sipas qëndrimit të programit, deri më 12 nëntor janë planifikuar turnetë në Qendrën e Kulturës në Shangaj, shfaqjet e para janë caktuar më 8 dhe 9 nëntor, ndërsa nga 12 deri më 18 nëntor, banorët e Manastirit do të jenë mysafirë në Pekin.

Turnetë e IN Teatrit Kombëtar të Manastirit në RP të Kinës përkojnë me festimet e kushtuara 70-vjetorit të themelimit të Kinës si shtet modern, por edhe me ditën e themelimit të Teatrit të Manastirit, 14 nëntor 1944.

Turneu i teatrit të ansamblit nga Manastiri është mundësuar dhe mbështetur nga Ministria e Kulturës.