Shkrimtarja
për
fëmijë,
Shpresa
Vreto
është
ndarë
nga
jeta.
Shkrimtarja
ka
ndërruar
jetë

moshën
76-vjeçare,
transmeton

TCH
.


Shpresa
Vreto

është
autore
e
disa
librave
për
fëmijë.
Ajo
ka
bërë
disa
skenarë
për
filmat
artistikë
dhe
për
filmat
e
animuar.

vitin
1978
ka
shkruar
skenarin
e
filmit
vizatimor
“Mirela”.

vitin
1981

bashku
me
Xhanfizé
Kekon
kanë
realizuar
skenarin
e
filmit
“Kur
xhirohej
një
film”.
Pas
pesë
vjetësh
vjen
e
vetme
si
autore

realizimin
e
filmit

Fillim
i
vështirë”.

Me

Petrit
Rukën

ka
bashkëpunuar

filmin
“Një
djalë
dhe
një
vajzë”

vitin
1990.
Disa
nga
librat

ka
shkruar
Vreto
janë:
“Shokë
Shkolle”,
“Vit
i
paharruar”
etj.
Pas
viteve
1990
ka
ideuar
“Sirena
e
vogël”
dhe
“Bota
ime”.
Gjithashtu
ka
drejtuar
një
bibliotekë
për
fëmijë,
për
12
vjet
rresht.