Çmimi
“Braqa
Milladinovci”
nga
Mbrëmjet
strugane

poezisë
këtë
vit
i
jepet
poetes

re,
Iva
Damjanovski
për
librin
“Hezitimi”,
raporton

Portalb.mk
.

“Poetja
e
re,

Iva
Damjanovski
,
për
librin
“Hezitimi”
është
fituesja
e
vitit
për
çmimin
prestigjioz
për
poezi
“Braqa
Milladinovci”,

Netët
strugane

poezisë
e
japin
për
botimin


mirë
ndërmjet
dy
edicioneve”,
raportojnë
nga
festivali.

Juria
ishte
e
përbërë
nga

Angelina
Banoviq
Markovska
,

Anastasia
Gjurçinova
,

Sonja
Stojmenska
Elzeser
,

Dushko
Krstevski

dhe

Nikolla
Maxhirov
.

Instilacioni
ndriçues
i
shoqëruar
me
vargjet
e
poezisë
“T’ga
za
jug”,

Parkun
e
poezisë

Strugë,

kuadër

Netëve
strugane

poezisë,
raportohet
si
një
plagjiaturë
e
artistit
amerikan

Jim
Sanborgn
.

Netët
e
poezisë
strugane
filluan

premten,
ndërsa
mbarojnë
sonte.
Laureati
I
Kurorës

Artë
për
këtë
vit
u
nda
për
poetin
izraelit,
Amir
Or.

Ndryshe,

me
pjesëmarrje

rreth
njëzet
poetëve

huaj
me
video
lexime,
dhe
po
aq
poetë

vendit,

si
dhe
me
interpretimin
e
“T’ga
za
jug”,
nga
strugani
i
njohur
Milladinov,

gjuhën
maqedonase,
shqipe,
angleze
dhe
franceze,

premten,

hotelin
“Drin”

Strugë,
filloi
edicioni
i
59-të
i
Mbrëmjeve
strugane

poezisë.


LEXO:

Filloi
edicioni
i
59-të
i
Mbrëmjeve
strugane

poezisë