“Bisedat me Unkovskin” në faza të shumta në mënyrë të thjeshtë dhe subtile i hap dilemat, mendimet dhe qëndrimet e ndërtuara thelbësore, ndjenjat që lidhen me teatrin e Sllobodan Unkovskit.

Për bashkëpunimin frymëzues afatgjatë me Sllobodan Unkovskin dhe miqësinë që zgjat me dekada të tëra për promovimin e mbrëmshëm folën Vojisllav Brajoviq, Branko Cvejiq, Jovica Mihajllovski dhe Iskra Geshoska.

Bisedat me Unkovskin në librin me të njëjtin emër të Buzallkovskës janë mbajtur në tri raste në vitin 1999, në vitin 2010 dhe pak para botimit të librit në fund të vitit 2018.