Ministria
e
Kulturës
u
dërgon
urime
qytetarëve

Republikës

Maqedonisë

Veriut
me
rastin
e
një
prej
festave


rëndësishme,
festimin
e
2
gushtit,
Ilindeni

Ditën
e
Republikës.

Ilindeni
është
një
festë
e
madhe
kombëtare
maqedonase,
e
cila
padyshim
ka
një
rëndësi

veçantë
për
historinë
e
popullit
maqedonas.
Jo
vetëm
për
shkak

datave

rëndësishme

histori
kur

2
gusht
1903
filloi
Kryengritja
e
Ilindenit,
ndërsa

vitin
1944
u
mbajtë
Sesioni
i
Parë
i
ASNOM,
por
kjo
festë
është
një
kujtesë
e
përjetshme
e
asaj

kemi
dhe
asaj

jetojmë
sot.

Kjo
festë
na
kujton
luftën
historike
dhe
synimin
e
përjetshëm

popullit
maqedonas
për
liri
dhe
një
shtet

pavarur,
dhe
për

gjithë
ata

me
veprën
e
tyre
janë
përfshirë
përgjithmonë

këtë
akt.
Kjo
ditë
është
një
rast
tjetër
për
mirënjohje,
sepse
sot
jetojmë

një
shtet
modern,

pavarur
dhe

njohur
ndërkombëtarisht,
por
edhe
një
kujtesë
për

vazhduar

paqe
dhe
unitet
për

ndërtuar
vendin

frymën
e
vlerave
evropiane.