Teatri Kombëtar i Maqedonisë, sonte në orën 20:00 do ta interpretojë shfaqjen “Xhelatët” – premiera e parë në sezonin e ri.

Shfaqja është punuar me tekstin me të njëjtin emër (“Hangmen”) të autorit aktual britaniko-irlandez, Martin Mekdona, në regjinë e Javor Gërdev nga Bullgaria, dhe ky është bashkëpunimi i tij i parë me TKM-në.