Të premten, 22 nëntor, në orën 20:00, në kuadër të Festivalet “Solemnitetet Muzikore të Vjeshtës” për vitin 2019, në Operën dhe Baletin Nacional do të jepet shfaqja e mrekullueshme e baletit “Zonja me kamelie” nga Xhuzepe Verdi.

“Zonja me Kamelie” është produksion baleti që ka marrë një reagim të shkëlqyeshëm nga publiku dhe u vlerësua me kritikë pozitive dhe e pati premierën e tij më 31 tetor 2014. E punuar sipas muzikës së Xhuzepe Verdit, ndërsa baza e dramaturgut është marrë nga “Travia” e tij e popullarizuar. Koreografia është e njërit nga koreografët kryesorë të Rusisë, Vasilij Medvedev, i cili punon me teatrot kryesore “Bolshoj” në Moskë dhe Teatrin “Marinski” në Shën Petersburg. Kostumet e bukura dhe skenografia e bukur janë vepër e mysafirit, Pavol Jurash, nga Sllovakia.

Në rolet kryesore do të performojnë Mimi Pop Aleksova Atanasovska dhe Boban Kovaçevski.

Performojnë solistët, ansambli i baletit dhe orkestra e Operës dhe Baletit Nacional nën drejtimin e dirigjientit të Ivan Eminoviq.